Loading...

extractum pharma efedrin (epherit) 50mg. 20 tab

80,00 KM

Efedrin tj. ephedrine hydrocloride je već stoljećima poznata supstanca u svijetu. Još prije 2000 g. u drevnoj se Kini koristio čaj biljke Ma huang iz koje se prirodnim putem dobivao efedrin da bi se postigla velika izdržljivost i snaga potrebna u čestim bitkama. 300 mg ephedre iz Ma Huang-a daje, ovisno o kvaliteti proizvoda oko 25 mg efedrina.

Efedrin ima nekoliko korisnih svojstava; njegovo djelovanje na centralni živčani sustav, on je beta agonist i bronhodilator, (ima ga i u kapljicama za nos jer širi dišne putove), tako da stimulira određene receptore u tijelu koji su odgovorni za više efekata, npr. unaprijeđuje mišićnu koncentraciju i koordinaciju, više kisika u krvi, što rezultira mogućnošću dužeg i intenzivnijeg treninga uz manje umora.

Oko 15 minuta nakon uzimanja, počinje lučenje epineferina ili kako ga mi zovemo adrenalin i to izaziva tzv.”KICK”, psihičko-fizički poticaj, dodatne eksplozivne snage i energije.

Slijedeće svojstvo efedrina je fat burning efekt, tj. vrlo učinkovito otapa masne naslage i spriječava pojavu novih. Efedrin stimulira tiroidnu žlijezdu (štitnjaču ili štitnu žlijezdu) čime ubrzava metabolizam masti trošeći ih za energiju. Tijelo inače troši prvo rezerve ugljikohidrata za energiju pa zatim masne naslage; efedrin radi suprotno i time brže troši nagomilane masti. Efedrin “štedi” glukozu , dakle pri uzimanju , tijelo se više orijentira na korištenje masti, a ne glukoze kao energetskog izvora, dok je za vrijeme normalne dijete situacija obrnuta, tj. prvo se troši glukoza, a zatim masno tkivo.

Povezani proizvodi