Loading...

shree venkateseh clomifen tarpafen 50mg. 10 tab

15,00 KM

Uzimanje steroida, svaki sportaš treba shvatiti da uzrokuje neke štetu svoje tijelo. Naravno, u pravom izgradnju kurs se minimizirao rizik od neželjenih efekata. To je ono što ćemo govoriti u ovom članku. “Clomid” se koristi u bodybuilding, kako bi se spriječilo lučenje estrogena – ženskih hormona imaju negativan učinak na organizam ljudi. Zatim, sve malo više.

ONO ŠTO JE “CLOMID”?

Ovaj alat je poznat i po drugim imenima: klomifen citrat, “Clomid” i zapravo “Clomid”. Pitanje pred nama je anti-estrogena droge pripadnosti grupi trifeniletilenov. To je klasificiran kao selektivni estrogen receptor modulator ima mješoviti agonističan i antagonističke efekte. Glavni razlog zašto je “Clomid” bodybuilding širokoj upotrebi – je njegova sposobnost da blokira djelovanje estrogena, što se postiže vezivanjem supstance deystvubschego receptora u određenim tkivima. U isto vrijeme, “Clomid” može da se ponaša sasvim drugačije u kosti, u kojoj je, naprotiv, aktivira receptore estrogena, što povećava njihovu koncentraciju.

Men “Klomifen” (najčešće trgovački naziv) djeluje kao anti-estrogena, sprečava pojavu negativnih povratnih informacija ženskih hormona, hipotalamus. Osim toga, potiče pojačano lučenje GnRH (GnRH). Sve to povećava proizvodnju testosterona (glavni muški hormon) jaja. Ove osobine “Clomid” bi se smanjila opasnost od ginekomastije (rast grudi kod muškaraca) i zadržavanje tekućine.

NEDOSTACI “CLOMID”

Kao i ostale droge “, Clomid” ima svoje nedostatke:

inhibira proizvodnju IGF-1;

uglavnom potiskuje testisa funkcije;

To povećava lučenje globulin koji veže spolnih hormona osoba;

mogućnost povećanja koncentracije estrogena u sistematsku upotrebu “Clomid” (to je vrijedi razlikovati pojam blokira djelovanje estrogena i povećati njihovu koncentraciju);

To može poremetiti vid perspektive duže upotrebe.

Kao što možete vidjeti, “Clomid” (u bodibildingu, ovaj alat se često koristi) ima vrlo neugodan nuspojave koi svako može ispoljiti na različite načine. Što se tiče povećanja koncentracije estrogena, oni stvarno mogu biti dosta (analiza krvi), ali većina će biti neaktivan.

INHIBITORI AROMATAZE

Tokom prijema steroidi naravno najbolja opcija može biti korištenje inhibitori aromataze. Bivšeg Sovjetskog Saveza je posebno popularan “Proviron.” Zašto? Činjenica je da nema negativan učinak na proizvodnju hormona rasta, kao i doprinosi koncentraciji anaboličkih hormona u krvi kroz suzbijanje ukus. U isto vrijeme ima relativno nisku cijenu. Ne zaboravite i da ako uzimate steroide, zar ne podliježe ukus, potreba za uzimanje inhibitore aromataze, jednostavno nema. Skuplji kolege “Proviron”, ali i mnogo veći kvalitet je “Anastrozole”.

CLOMID”: KAKO DA I KADA?

Prošle sedmice kurs i još dva nakon što bi trebalo biti označena sa “Clomid”, djeluje kao glavna komponenta PCT. Ukoliko iz bilo kojeg razloga niste u mogućnosti da kupe “Proviron” trebalo bi početi koristiti “Clomid” drugoj sedmici steroidni ciklus, i završiti 2-3 nedelje nakon kursa. Među pridošlice su mišljenja da anti-estrogeni treba koristiti tek nakon naravno, ali to je pogrešno. Činjenica da je nivo estrogena u krvi raste nakon prve sedmice kursa, tako da “Clomid” u bodybuilding morate uzeti od ovog trenutka. Prosječna dnevna doza kreće se od 50 do 100 mg. Za korištenje Clomida može biti ujutro ili pred spavanje.

www.anabolic-factory.com

Steroidi Bosna

Najbolji steroidi u Bosni i Hercegovini

Povezani proizvodi