Loading...

Shreetropin hormon rasta 50iu

330,00 KM

Nema na zalihi

Hormon rasta (HGH) se izlučuje u prednjem režnju hipofize, a naziva se još i somatropin. Izlučivanja hormona rasta reguliraju svojim međudjelovanjem hormoni somatostatin i somatokrinin. Somatostatin koči lučenje hormona rasta, dok somatokrenin oslobađa hormon rasta. Uz njih, pojačano lučenje hormona rasta uzrokuju vanjski podražaji kao što su gladovanje, hipoglikemija, mišićna aktivnost, trauma, stres i sl.

Kad se izluči iz hipofize, hormon rasta ostaje aktivan u krvotoku samo par minuta, ali to je dovoljno vremena da ga jetra pretvori u faktore rasta, među kojima su najvažniji inzulinu sličan faktor rasta1 (IGF-1) koji pojačava anaboličko okruženje u tijelu.

Sa starenjem padaju i razine hormona rasta. Nakon navršenih 30 godina, ta razina pada za 25% u svakoj narednoj dekadi, pa s navršenih 60 godina imate samo 25% količine hormona rasta nego u svojim najboljim godinama (dvadesetima). Kako pretpostavljaju znanstvenici, da se razina hormona rasta ne spušta s godinama, životni vijek čovjeka bi bio oko 140 godina, bili bismo nekoliko centimetara viši te bismo imali znatno više mišića.

Najjednostavnije rečeno, hormon rasta utječe na stanični rast i regeneraciju. Hormon rasta utječe na procese koji rezultiraju povećanom sintezom te smanjenom razgradnjom proteina. Učinak povećane sinteze proteina pod utjecajem hormona rasta odnosi se na sva tkiva u tijelu, a najviše je izražen na rast kosti i hrskavica.

Osim toga, hormon rasta potiče i pojačano iskorištavanje masti za dobivanje energije, povećanjem oslobađanja masnih kiselina, poboljšava libido, te utječe na smanjenje iskorištavanja glukoze i pojačanu sintezu glikogena u stanicama. Usto, hormon rasta pomaže u regulaciji tjelesne kompozicije, omjerima tjelesnih tekućina, mišićnom i koštanom rastu, metabolizmu masti i šećera i srčanoj funkciji.

Studije su pokazale da doze od 1.0-2.0 mg u krvotoku imaju pozitivne učinke na zdravlje, a to su upravo i optimalne razine prirodnog hormona rasta u ljudskom tijelu. Sportisi koriste vece doze za izgradnju mišićne mase od 4.0 mg do 10.0 mg na dan. Hormon rasta je najbolje aplicirati podkožno u stomak.

 

www.anabolic-factory.com

Steroidi Bosna

Najbolji steroidi u Bosni i Hercegovini

Povezani proizvodi