Skip to content

19 Septembra, 2022

Steroidi Bosna Shree Venkatesh Dianabol (methandienone) metan 10mg.

Shree Venkatesh Dianabol (methandrostenolone ili methan-dienone, kod nas u Bosni i Hercegovini poznat kao metan) je pored deca durabolina jedan od najpopularnijih anaboličkih steroida, a svoju popularnost duguje jakom anaboličkom efektu koji se javlja gotovo trenutno. Ubrzava metabolizam i sintezu proteina i daje pozitivan azotni balans, što dovodi do brže izgradnje mišićnog tkiva, povećanja snage i smanjenja vremena potrebnog za oporavak organizma poslje treninga. Vezuje kalcijum u kostima te je uspešan u borbi protiv osteoporoze. Takođe zadržava i vezuje sumpor, fosfor, kalijum i natrijum. Povećava apetit.

Prateći efekti dianabola su akne, povećanje agresivnosti, poremećaji u varenju, povećanje jetre i povišen krvni pritisak praćen jakim glavoboljama. Zbog osjetnog androgenog uticaja može doći do njegove konverzije u estrogen. Kod žena može dovesti do pojave alergija i poremećaja menstrualnog ciklusa.

Neželjeni efekti usled pretjeranog uzimanja ovog lijeka nestaju po prestanku uzimanja. Po završetku ciklusa se može izgubiti 20-30% novoigrađene mišićne mase, pošto je ona stvorena zadržavanjem vode pod dejstvom ovog preparata. Methandrostenolone ne smiju uzimati osobe koje boluju od raka prostate ili težih oboljenja.

Početnici tokom prvog i eventualno drugog ciklusa ga mogu uzimati samog, ali najbolji rezultati se ipak postižu u kombinaciji sa drugim anaboličkim steroidima, kao što su deca durabolin, andriol, stanozolol ili sustanone.

Na našem tržištu su bile najzastupljenije varijante ovog preparata: Bionabol (Bugarska), Metan (Rusija) i Naposim (Rumunija), plava srca (Tajland)od kojih se zbog mnoštva falsifikata u poslednjih nekoliko godina najpouzdanijim pokazao metan od shree venkates, pharmtec itd..  Efektivne dnevne doze se kreću od 20 do 50mg (2-5 tableta), ali se često uzimaju i veće doze.

Steroide u Bosni i Hercegovini mozete naruciti na web stranici www.anabolic-factory.com
Steroidi Bosna
Najbolji steroidi u Bosni i Hercegovini

Ostali članci: